Winter1Winter2

Visie

             

   

Door uw kind naar een kinderdagverblijf te brengen kiest u voor opvang in een groep. Voor uw kind betekent dit een nieuwe omgeving met andere mogelijkheden dan thuis…een plek om andere kinderen te leren kennen, met elkaar te (leren) spelen en om nieuwe ervaringen op te doen.

          

  

Bij Spring-in-’t-Veld benaderen de leidsters uw kind op een positieve, individuele, en respectvolle manier. Hierdoor krijgt uw kind zowel letterlijk als figuurlijk de ruimte om zichzelf te zijn. In deze vertrouwde, veilige en stimulerende omgeving zal uw kind zich op z’n gemak voelen, waardoor het zich optimaal in z’n eigen tempo  kan ontwikkelen.

 

Wij werken met een pedagogische visie uit het handboek van VAK (Verenigd Agrarisch Kinderopvang) en een kwaliteitsmanagementsysteem, waarbij professionele opvang wordt gewaarborgd. In de informatiemap voor ouders staat een samenvatting van ons pedagogisch beleid.

Spring-in-’t-Veld vindt het van belang dat de leefwereld van het kind thuis en in de kinderopvang bij elkaar aansluiten. Daarom maken wij veel tijd vrij voor het contact met de ouders. Om de ouders nog meer bij het kinderdagverblijf te betrekken hebben we de website interactief gemaakt. De ouders kunnen nu zelf inloggen en foto’s, ons groepsdagboek, de informatie vanuit de Ouder commissie en al het nieuws bekijken via de site.

Opvang op de boerderij

Spring-in-’t-Veld heeft doordat het op een boerenerf gevestigd is een sterke band met het leven op en om de boerderij. Dit biedt daardoor naast kwaliteit nog een aantal extra voordelen zoals:

  • De kinderen zijn veel buiten en hebben contact met dieren en de natuur. Dit voegt iets bijzonders toe aan het dagelijkse ritme van spelen, eten en slapen.
  • Door schapen, geitjes, konijnen en kippen op het buiten terrein te hebben worden de kinderen direct betrokken met de verzorging van de dieren en leren ze spelenderwijs respect hebben voor de natuur.          
  • Er kan een bezoekje worden gebracht aan de koeien en de kalfjes, die geaaid en gevoerd kunnen worden.
  • Er is een moestuintje waar de kinderen eigen producten kunnen verbouwen die verwerkt kunnen worden in de woonkeuken.
  • Een grote natuurtuin zorgt voor veel en lang buitenspeelplezier.
  • Bij goed weer kunnen we met de bolderkar het land op gaan om bijvoorbeeld te picknicken of te spelen in het gemaaide gras of hooi.
  • Baby’s kunnen ook genieten van het vele buiten zijn, in overleg zelfs buiten slapen.
  • Veilig achter de ramen of het hek kunnen de kinderen kijken naar de trekkers die rijden over het land.    

  

 

    

Spring in 't Veld
Stuivenbergweg 2

3403 NH IJsselstein
LRK: 538369978

030 68 74 777 (kantoor)
030 68 80 780 (groepen)
info@sihv.nl

 

Aangesloten bij de